Проти Віктора Медведчука відкрито справу про державну зраду та сепаратизм

14:35, 05.02.2019
Проти Віктора Медведчука відкрито справу про державну зраду та сепаратизм

У діях Віктора Медведчука вбачаються ознаки таких злочинів, як посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та державна зрада (фото: Depo.ua)

Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження про можливу державну зраду політика Віктора Медведчука.
 
Про це у Facebook у вівторок, 5 лютого, повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.
 
 За її словами, справу порушили за зверненням народного депутата від "Народного фронту" Андрія Тетерука.
 
Як зазначається, справу завели через "гучну заяву" Медведчука про необхідність утворення так названого автономного регіону Донбас з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України.
 
Лариса Сарган наголосила, що такі плани сприяють законодавчому закріпленню тимчасово окупованої території всупереч Основному Закону та надають іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.
 
Там пояснили, що за Конституцією Україна є унітарною державою із закріпленим територіальним устроєм, а Росія веде агресію проти України через забезпечення самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" живою силою, озброєнням тощо.
 
У діях Віктора Медведчука вбачаються ознаки таких злочинів, як посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та державна зрада.
 
"Матеріали кримінальних проваджень будуть передані до Служби безпеки України за підслідністю", - підсумувала Лариса Сарган.
 
Нагадаємо, у Верховній Раді раніше висунули вимогу до правоохоронців - розслідувати діяльність Віктора Медведчука і "Вати-ТВ".