Батько Катерини Гандзюк оприлюднив фото опіків доньки: «катували 96 днів»

12:39, 05.02.2019
Батько Катерини Гандзюк оприлюднив фото опіків доньки: «катували 96 днів»

На думку батька Катерини Гандзюк, її не просто вбили, а жорстоко катували 96 днів після нападу (фото: facebook.com)

Батько активістки з Херсону Катерини Гандзюк Віктор опублікував знімки загиблої, після того як її облили кислотою, щоб їх побачили винні в загибелі його дочки.
 
Про це Віктор Гандзюк написав у Facebook.
 
Він нагадав, що уже пройшло півроку з дня нападу на активістку і три місяці з дня смерті, однак замовників злочину досі не покарали.
 
"Дев'яносто шість днів у реанімаційному відділенні. Рани на все тіло. Спалене волосся. Обпечені очі. Постійний нестерпний біль. Тривалі виснажливі лихоманки. Чотирнадцять важких операцій. Щоденні перев'язки під наркозом. Літри перелитої крові", - прокоментував він оприлюднені фото.
 
За його словами, активістка три місяці провела в лікарні, лежачи на спині на жорсткій сітці без матраца, подушки і ковдри.
 
"Тижнями зафіксовані руки та ноги. Тижнями їжа через трубочку. А в очах - надія та бажання вижити. "Тату, я не помру?" "Ні, Катю. Ти ж одужуєш". І до болю стиснуті мої кулаки, тільки б стримати сльози", - згадує батько Катерини.
 
фото: Віктор Гандзюк
 
Він додав, фото опіків Катерини відправляли до різноманітних іноземних клінік, "але відповідь завжди була одна - досвіду лікування таких важких хімічних опіків не маємо".
 
"Я дуже хочу, щоб ці фото бачили виродки-виконавці - і ті, що за ґратами, і ті, що під арештом в затишних домівках поруч з юними дружинами, літніми батьками, імпортними протезами. Бачили організатори, замовники, що нині тремтять за кордоном та у високих кабінетах", - додав Гандзюк.
 
Також він написав, що бажає, аби ці світлини побачили ті, хто фальсифікував та тормозив слідство і ті, хто продовжує це робити.
 
"Хай подивиться ці фото генеральний прокурор. Хай їх бачить гарант та його ймовірна конкурентка", - написав він.
 
На його думку, активістку не просто вбили, а жорстоко катували 96 днів після нападу.
 
Нагадаємо, раніше батько активістки Віктор Гандзюк заявив, що підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк Олексій Левін (Москаленко) виконував різні завдання голови Херсонської облради Владислава Мангера ("Батьківщина") і заступника Гордєєва Євгена Рищука (БПП). Голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв заперечує свою причетність до вбивства активістки з Херсона Катерини Гандзюк.
 
Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.
 
У вбивстві активістки звинувачують добровольців-ветеранів АТО, а Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідству відомо ім’я організатора нападу, у розшук за це нібито оголосили Олексія Левіна (Москаленка). Слідчі серед іншого припускають, що причиною нападу могла стати незаконна вирубка лісів на Херсонщині.
 
Про всіх підозрюваних у виконанні злочину читайте в "УМ".