Зураб Аласанія чекає на відкрите переголосування щодо його відставки з Суспільного

11:23, 05.02.2019
Зураб Аласанія чекає на відкрите переголосування щодо його відставки з Суспільного

Зураб Аласанія (фото: facebook.com)

Зураб Аласанія, якого звільнили з посади голови правління Суспільного мовлення очікує, що Наглядова рада переголосує питання щодо його відставки у відкритому режимі.
 
Про це він заявив в ефірі "Громадського".
 
"Якщо буде збір всієї Наглядової ради, якщо вони відкрито скажуть, в чому саме причина відставки, і якщо вони проголосують відкрито - питань нема", - підкреслив Аласанія та додав, що має багато запитань до процедури голосування про розірвання контракту із ним.
 
"Закрите - раз, немає звинувачень - два, і немає половини людей, які мали голосувати там. То перше - буде до суду позов, але тільки для того, щоб почати розбиратися", - зазначив він.
 
Як пише "Громадське", раніше член Наглядової ради НСТУ Євген Глібовицький запропонував переголосувати рішення щодо Аласанії відкрито".
 
Водночас заступниця голови Наглядової ради НСТУ Світлана Остапа в ефірі "Громадського" заявила, що Аласанію намагалися усунути з посади кілька разів.
 
"В'ячеслав Козак (член Наглядової ради - ред.) влітку ставив питання про відставку Зураба, коли були резонансні події про невисвітлення Суспільним ходи Хресної. Тоді збиралися підписи у Facebook, приходив Олександр Палій (експерт з релігійних питань, - ред.) на засідання Наглядової ради з 2,5 тисячами підписів про відставку. Ми розглядали це питання, але в порядок денний так і не внесли. Потім восени Козак пропонував в порядок денний це питання, знову ж таки, більшості не набралося", - розповіла Остапа.
 
"У мене було відчуття, що це домовленість за моєю спиною відбулася. У мене таке відчуття було ще минулого року", - підкреслила вона.
 
Крім цього, заступниця голови Наглядової ради НСТУ розповіла, як відбувалося саме голосування щодо усунення Аласанії з посади.
 
"Бюлетені не були проіменовані, вони були просто надруковані. І там було одне запитання про відставку. Я голосувала проти, тому що мене така поспішна організація розгляду цього питання дивувала, і я напочатку зазначила, коли ще хотіли внести це питання в порядок денний, що це буде розглядатись під час виборів як політичне рішення, як тиск і таке інше", - заявила Остапа.
 
Вона зазначила, що пропонувала розглянути звіт: якби звіт відхилили, "то були хоча б якість підстави говорити про подальшу відповідальність".
 
Як повідомляла "УМ", Зураб Аласанія був достроково відсторонений з посади голови правління Суспільного мовлення. Таке рішення прийняла Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України.
 
Згодом з'явилася інформація, що Наглядова рада звинувачує Зураба Аласанію в тому, що він не показав хресну ходу за єдину помісну церкву, засідання Генасамблеї ООН та один з економічних форумів, де був присутній президент. Разом з тим, профспілка НСТУ заявила про факти зловживань з боку Зураба Аласанії.