Звільнення Зураба Аласанії: в Наглядовій раді НСТУ не можуть назвати причини

21:01, 31.01.2019
Звільнення Зураба Аласанії: в Наглядовій раді НСТУ не можуть назвати причини

Джерела в Наглядовій раді кажуть, що Зураб Аласанія був відсторонений через постійні конфлікти (фото: stv.detector.media)

У Наглядовій раді Національної суспільної телерадіокомпанії України без протоколу не коментують, чому Зураб Аласанія був достроково відсторонений з посади голови правління Суспільного мовлення.
 
Протокол мають опублікувати приблизно за тиждень.
 
Як повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела, ознайомлені з перебігом подій, порядок денний був завчасно підготовлений і питання про відсторонення Аласанії в ньому не було.
 
Пропозицію про відсторонення Аласанії декілька разів оголошував В’ячеслав Козак. Він потрапив у комісію по квоті "Радикальної партії". Його пропозиції були відхилені. Однак дев’ятеро людей все ж таки підтримали ідею голосування. Саме вони і проголосували за відсторонення Аласанії.
 
Дані джерела відмовилися коментувати причину звільнення без протоколу, який буде опублікований через 5 днів.
 
Співрозмовник видання наголошує, що в Зураба Аласанії з В’ячеславом Козаком та Олексієм Паничем та з іншими членами наглядової ради НСТУ були постійні конфлікти, які загострювалися останні півроку.
 
"Ми вже півроку розуміємо, що рано чи пізно конфлікти членів комісії з Аласанією закінчаться його звільненням", - зазначило джерело.
 
Водночас голова Наглядової Ради НСТУ Тетяна Лєбєдєва повідомила "Українській правді", що причини такого рішення опублікують в протоколі засідання.
 
За словами Лєбєдєвої, протокол можуть опублікувати за тиждень, після погодження з усіма, хто брав участь в засіданні.
 
Також голова ради відповіла, що рішення про звільнення Аласанії ніяк не стосується того, що канал не транслював форум, на якому президент Петро Порошенко заявив, що буде балотуватися на виборах 2019 року.
 
Водночас, як повідомив виданню член Наглядової Ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Олексій Панич, виконувати обов’язки відстороненого з посади голови правління Суспільного мовлення Зураба Аласанії буде член правління НСТУ, відповідальний за діяльність з оптимізації центральної та регіональної структури Микола Чернотицький.
 
"Ми призначили одного з членів правління виконуючим обов’язки голови до обрання нового складу правління. Ми призначили Миколу Чернотицького, про що він не знає, ми з ним не консультувалися. Принаймні не знав до моменту рішення", - сказав Панич.
 
За словами члена Наглядової ради НСТУ, Аласанія буде виконувати обов’язки голови Суспільного ще два тижні, з моменту повідомлення йому офіційно про дострокове розірвання контракту.
 
Коли саме він залишить пост, поки не відомо, адже спочатку мають сформувати протокол, для вручення.
 
Крім того Панич розповів, що сам конкурс може тривати від 2 місяців.
 
"Коли оберемо нового голову правління, якщо конкурс відбудеться вдало, він запропонує свою команду і з моменту обрання цієї команди, втрачає повноваження стара команда", - пояснив Панич.
 
Як повідомляла "УМ", Зураб Аласанія був достроково відсторонений з посади голови правління Суспільного мовлення. Таке рішення прийняла Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України.