Батько Катерини Гандзюк звинуватив у вбивстві доньки депутатів із «Батьківщини» та «БПП»

14:03, 28.01.2019
Батько Катерини Гандзюк звинуватив у вбивстві доньки депутатів із «Батьківщини» та «БПП»

Батько Катерини Гандзюк просить Петра Порошенка та Юлії Тимошенко вплинути на своїх партійців, які нібито протидіють покаранню злочинців

Батько херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк звернувся з відкритим листом до Петра Порошенка та Юлії Тимошенко з тим, щоб вони дали політичну оцінку діям голови Херсонської ОДА та партійця Блоку Петра Порошенка Андрія Гордєєва, а також глави Херсонської обласної ради, партійця "Батьківщини" Владислава Мангера, які, за словами батька Катерини Гандзюк, тісно співпрацюють з підозрюваним в організації вбивства його доньки кримінальним авторитетом Москалою.

Про це у своєму відкритому листі, опублікованому в пабліку "Хто замовив Катю Гандзюк?", написав батько Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк, передає Цензор.НЕТ.

"Втратити доньку. Повірити, що її більше немає. Повірити, що її вбили так цинічно та жорсткого, як у середньовіччі. Повірити, що весь цей час потрібно було змушувати слідство шукати нападників, змушувати шукати організаторів, змушувати шукати замовників. Завдяки тиску друзів Каті, тиску її колег, тиску журналістів, у яких залишилась честь та гідність вдалося з'ясувати весь ланцюг від виконавців вбивства до його замовників. Замовників знає генпрокурор Луценко. Замовників знають в СБУ. Я впевнений, що замовників від самого початку знали в МВС. Знали і мовчали. Зараз офіційно оголошено в розшук підозрюваного в організації вбивства кримінального авторитета Москала, який пішов на це вбивство не просто так, який пішов на це вбивство не з вулиці. Він пішов на це з будівлі Херсонської обласної державної адміністрації, де тісно співпрацював з конкретними людьми, для яких виконував конкретні завдання", - заявив він.

"Мені байдуже, чи є у продажного МВС, байдужого СБУ чи бездіяльної прокуратури конкретні докази проти замовників. Мені байдуже, як всі ці люди будуть брехати, що в них нема повноважень, щоб карати винних. Байдуже. Я знаю тільки одне: коли підозрюваний в організації вбивства, кримінальний авторитет, який нещодавно вийшов із тюрми, співпрацює з головою Херсонської обласної ради, партійцем партії "Батьківщина" Владиславом Мангером, коли кримінальний авторитет тісно співпрацює з головою Херсонської ОДА, партійцем Блоку Петра Порошенка, Андрієм Гордєєвим, коли кримінальний авторитет тісно співпрацює з заступником Гордєєва - Євгеном Рищуком, ці люди мають зникнути з політичного горизонту. Вони скомпроментовані назавжди", - додав батько Катерини Гандзюк.

"Я хочу, щоб кожен, хто знав Катю, кожен, хто чув про Катю, кожен, хто співчував їй, кожен, хто любив її та підтримував її боротьбу, зрозумів, що для мене, батька Катерини, вже немає різниці між замовниками та тими, хто їх весь цей час покривав. Для мене втрачена ця межа. Для мене тепер партія "Батьківщина" - це партія вбивць моєї доньки. Для мене тепер Блок Петра Порошенка - це партія вбивць моєї доньки. Але я досі вірю, що ця країна змінюється. Вірю, що замовники, організатори та виконавці вбивства будуть покарані. Вірю, що і Петро Порошенко і Юлія Тимошенко не готові йти на вибори у крові. Вірю, що вони почують біль батька, який втратив доньку, і якнайшвидше позбудуться будь-яких зв’язків із цинічним убивством моєї Каті. Вірю, що вони тут і зараз проведуть межу. Покажуть, що є кордони, за які заходити не можна. Я вірю, що в цій країні нарешті буде покарано винних. І кожен справедливо отримає те, на що заслуговує", - резюмував Віктор Гандзюк.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла 4 листопада, після того, як її облили кислотою. У вбивстві активістки звинувачують добровольців-ветеранів АТО, а Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідству відомо ім’я організатора нападу, у розшук за це нібито оголосили Олексія Левіна (Москаленка). Причиною нападу могла стати незаконна вирубка лісів на Херсонщині.