У дитсадку в Нетішині вдруге за три місяці отруїлися діти

15:20, 27.01.2019
У дитсадку в Нетішині вдруге за три місяці отруїлися діти

До лікарів звернулися 8 дітей (фото: consumerhm.gov.ua)

У ДНЗ "Теремок" у місті Нетішин Хмельницької області зареєстровано спалах харчової інфекції.
 
Як повідомляє Головне управління Держспоживслужби в Хмельницькій області, станом на 25 січня до лікарів звернулося 8 дітей з однієї групи дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №5 "Теремок" міста Нетішин.
 
Попередній діагноз - "харчова токсикоінфекція?".
 
"До виникнення спалаху могло б призвести порушення законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів", - йдеться в повідомленні.
 
Зазначається, що спеціалісти державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, а також відділу безпечності харчових продуктів ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області здійснюють позапланову перевірку дошкільного навчального закладу, з’ясовують причини та умови, що могли призвести до виникнення та поширення інфекційного захворювання.
 
За фактом виникнення спалаху направлено матеріали в правоохоронні органи. Обставини виникнення спалаху з’ясовуються.
 
Це вже другий випадок масового отруєння в цьому дитсадку. У жовтні 2018 року в Нетішині Хмельницької області внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції у дошкільному навчальному закладі № 6 "Райдуга" захворіли 56 осіб, з них 44 - діти. Тоді підозрювали сальмонельоз.