У Чугуєві згорів приватний притулок для тварин

13:04, 26.01.2019
У Чугуєві згорів приватний притулок для тварин

На Харківщині пожежа знищила притулок для тварин (фото: Анастасія Малишева / Facebook)

У Чугуєві згорів притулок для тварин, розташований в одному із приватних убдинків на околиці міста.

Про це місцевим журналістам повідомила очільниця чугуївській громадської організації "Зоозахист" Анастасія Малишева, інформує "Громадське".

«Вогонь пошкодив дах, вилетіли вікна... На щастя, тварини не загинули, але багато хто зараз себе не дуже добре почуває через те, що надихалися димом», — розповіла волонтерка.

Вона запевняє, що тварини під час пожежі не постраждали.



Волонтери стверджують, що до них неодноразово надходили погрози від деяких місцевих жителів через притулок.

«Ми збираємося ремонтувати притулок і не хотілося б повторення пожежі. Боїмося, що якщо це підпал, то наступного разу тварини можуть загинути. Нам не раз погрожували жителі багатоповерхівки, яка знаходиться в цьому приватному секторі. Люди були незадоволені тим, що до них в пісочницю приходять кішки. Тоді ми побудували прилеглий до будинку вольєр», — зазначила зоозахисниця.

Крім того, волонтери планують шукати незалежних експертів, щоб з'ясували причину загоряння.

Допомогти притулку зараз можна, взявши собі додому вихованця. Також волонтерам потрібні корми для тварин і допомога у відновленні будівлі.

«Було б добре, якби хтось взяв до себе одного з котиків, які залишилися без тепла і даху. Ще можна допомогти утеплювати приміщення або просто принести корм для тварин», — додала Анастасія Малишева.

Нагадаємо, у Черкаському зоопарку випускали тварин на волю, щоб вони не згоріли заживо.