Європарламент почне процес ратифікації угоди про Brexit наприкінці січня

09:32, 23.01.2019
Європарламент почне процес ратифікації угоди про Brexit наприкінці січня

Депутати Європарламенту зі свого боку натякають те, що вихід Британії з ЄС не зупиниться через непоступливість британських парламентарів

Європарламент розраховує наступного тижня почати процедуру схвалення угоди про Brexit, про яку домовилися Лондон і Брюссель.

Про це повідомляє "112 Україна" з посиланням на Reuters.

"Сподіваємося, що наприкінці січня ми почнемо нашу процедуру", - заявила депутат парламенту Данута Гебнер, маючи на увазі схвалення правочину для того, щоб вона вступила в силу. Вона очікує, що угоду про Brexit буде передано в Європейський парламент у середу-четвер, щоб депутати могли завершити ратифікацію до 29 березня.

Гі Верхофстадт, представник парламенту з Brexit, заявив на сесії у вівторок, що початок процесу стане важливим сигналом.

"Це означає, що перегляд угоди про вихід неможливий. Якщо повторні переговори і можливі, то вони будуть стосуватися політичної декларації, в якій ми не маємо нічого проти глибоких майбутніх відносин між ЄС і Великобританією", - сказав він.

Нагадаємо, 15 січня британські депутати не підтримали запропоновану угоду щодо виходу із ЄС. Прем’єр-міністерка Тереза Мей наголошувала, що ЄС не погодиться схвалити іншу угоду, але це не переконало депутатів.