У Конельських Хуторах дільничний 7 кілометрів переслідував озброєного зловмисника і затримав його у лісосмузі

17:23, 21.01.2019
У Конельських Хуторах дільничний 7 кілометрів переслідував озброєного зловмисника і затримав його у лісосмузі

(фото: Нацполіція)

У понеділок 21 січня вночі на Черкащині у селі Конельські Хутори Жашківського району невідомі спробували залізти у хату до місцевих жителів. Господарі прокинулися та покликали на допомогу дільничного інспектора.
 
Правоохоронець разом з громадським  помічником 7 кілометрів переслідував одного із нападників, який тікав, і затримав його у лісосмузі.
 
Як повідомляють у черкаській обласній поліції, близько першої години ночі до дільничного офіцера Жашківського відділення поліції звернулася жителька села Конельські Хутори. Налякана та схвильована жінка розповіла, що до них в будинок намагаються залізти невідомі люди. Дільничний разом зі своїм громадським помічником кинулися за вказаною адресою. 
 
"На момент їх прибуття зловмисники з місця події вже зникли. У розмові з поліцейським жінка повідомила, що відпочивала. В цей час вона почула, як під вікном хтось ходить. Потім невідомий спробував віджати одне із пластикових вікон будинку. Жінка увімкнула світло і через вікно побачила, як хтось почав тікати", - розповідають у черкаській обласній поліції.
 
І додають,  дільничний офіцер поліції оглянув територію і виявив сліди, що вели в поле. Ці сліди могли залишити ймовірні зловмисники. Відтак поліцейський разом з помічником розпочали переслідування. 
 

Пройшовши близько 7 кілометрів по засніженому полю, поблизу однієї з лісосмуг вони побачили чоловіка в камуфляжі. На вимогу поліцейського зупинитись, чоловік здійснив постріл у бік правоохоронця. У відповідь офіцер поліції застосував спеціальний засіб травматичної дії та поранив нападника. Затриманого зловмисника передали лікарям. 
 
"У затриманого правоохоронці вилучили пістолет, набої до нього, рукавички, маску, пластикові хомути та грошові кошти", - говорять черкаські правоохоронці.
 
Як розповіли "Україні молодій" жителі села  Конельські Хутори, таке у їхньому селі сталося вперше.
 
"Звісно, що люди налякані, адже  коли у хід  йде зброя, то для наших односельчан це справжній шок. Добре, що дільничний та наші громадські активісти миттєво зреагували. У нашому селі чоловіки вже давно чергують вночі, часи тепер такі неспокійні", - говорять селяни.  
 
Як наголошує перший заступник Голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін, згодом поліцейські з’ясували, що помешкання, на яке планувався напад, є житлом фермера, а зловмисники цілеспрямовано йшли грабувати, можливо, катувати господарів заради наживи.
 
"Дякую дільничному та його помічнику за затримання небезпечного злочинця, щодо інших членів групи - їх затримання є питанням часу", - зазначає В’ячеслав Аброськін.
 
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 186 (грабіж) частиною 2 статті 15 (замах на злочин) частиною 1 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. 
 
Поліція з’ясовує всі обставини події. Триває досудове розслідування.