В Умані пошкодили гіпсове розп'яття Ісуса Христа

14:29, 20.01.2019
В Умані пошкодили гіпсове розп'яття Ісуса Христа

Розп’яття Ісуса хреста в Умані пошкодили вп‘яте

На Водохреще у місті Умань невідомі пошкодили гіпсове розп’яття Ісуса Христа, встановлене на дерев’яному хресті.

В мережі з’явилося відео моменту пошкодження розп’яття, яке міститься на березі річки Кам’янка. Там видно, як четверо чоловіків зупинилися біля скульптури Христа і умисно пошкодили розп’яття, а потім кинулися тікати.



Як повідомляє черкаське обласне управління поліції, на місці вандалізму працювала слідчо-оперативна група. Подію зареєстровано, відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 3 статті 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.
Особи, які вчинили правопорушення встановлюються. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

«Сьогодні в місті трапився ганебний факт - пошкодження гіпсового розп’яття Ісуса Христа, встановлене на дерев’яному хресті на березі ставка. І це коли православні християни відзначають велике свято - Хрещення Господнє! Це неприпустима ганебна подія!», – зазначає на свій сторінці у Фейсбуці міський голова Умані Олександр Цебрій.

Також він зазначає, що звернувся до правоохоронних органів з вимогою розслідувати злочин, знайти винних і притягнути їх до відповідальності.

До речі, це вже четверте пошкодження розп’яття Ісуса Христа, яке встановили в Умані до річниці Хрещення Русі 5 років тому.