Контрабандних щиглів, які помирали на митниці, випустили у дику природу

16:27, 18.01.2019
Контрабандних щиглів, які помирали на митниці, випустили у дику природу

Щигликів випускають на волю (фото: Міністерство екології та природних ресурсів)

Контрабандних щигликів, які помирали в тісних клітках після виявленням митницею порушень у документах щодо їх відправки в Йорданію, випустили у дику природу.

Про це повідомили у Міністерстві екології та природних ресурсів.

"Мінприроди разом із Інститутом зоології відразу рекомендували випустити їх на волю, оскільки за попередньою інформацією, птахів було виловлено із дикої природи", - розповів міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

У повідомленні зазначається, що ветеринари та орнітологи, які увійшли до складу спеціальної комісії підтвердили, що життю птахів нічого не загрожує і вони зможуть адаптуватися до природного для них середовища.

"Щиглик - птах місцевий для України і зимує він також у наших краях. На жаль, 67 пташок загинули", - резюмував Остап Семерак.

Міністр наголосив, що Міністерство екології не видавало жодного дозволу на вилов щигликів із дикої природи, яких хотіли переправити у Йорданію.

Остап Семерак висловив сподівання, що правоохоронні органи відреагують на звернення Державної екологічної інспекції та відкриють кримінальне провадження, щоб з’ясувати всю історію походження птахів та притягнути до відповідальності осіб, причетних до контрабанди птахів.

Нагадаємо, щигликів залишили без їжі в тісних клітках на "відповідальне зберігання" у кінно-спортивному клубі "Магнат" після того, як митники не допустили їх вивезення закордон.