Мер Гданська Павло Адамович важко поранений ножем на святковому концерті

09:19, 14.01.2019
Мер Гданська Павло Адамович важко поранений ножем на святковому концерті

Стан Павла Адамовича вкрай важкий, його прооперували (фото: соцмережі)

Мер міста Гданськ, Польща, Павло Адамович, був важко поранений ножем під час своєї промови на святковому благодійному концерті ввечері неділі 13 січня.
 
Як повідомляє Gazeta.pl, на мера напав невідомий чоловік з ножем. Нападник проник на сцену, де виступав градоначальник, і кілька разів завдав удару ножем.
 
Нападник встиг прокричати, що його звуть Стефан, і що він сидів у в'язниці, хоча був невинний. Нападник звинуватив у своєму нещасті партію "Громадянська платформа", членом якої є мер Гданська Адамович. Чоловіка затримали правоохоронці.
 
Мера госпіталізували в лікарню, його стан оцінюється як вкрай важкий, повідомляє Onet.
 

За даними порталу, політика екстрено прооперували. Імовірно в нього пошкоджена аорта.
 
В Університетському клінічному центрі Гданська, куди госпіталізували політика, підтвердили, що стан Павла Адамовича важкий.
 
"Стан здоров'я мера Адамовича дуже важкий. Поки жодної інформації про його стан подаватися не буде. Завтра заплановано прес-конференцію в госпіталі", - повідомили "РИА Новости" в медцентрі.
 

Слідчі, які проводили допит підозрюваного, розповіли, що нападник на мера Гданська Павла Адамовича пояснив свої дії помстою за тортури у в'язниці, передає TVN24.
 
27-річний житель Гданська на ім'я Стефан пояснив свій вчинок тим, що раніше був незаконно засуджений за пограбування банків, тому вирішив помститися меру за те, що він відбував тюремне ув'язнення, будучи невинним.
 
У чоловіка раніше було діагностовано важке психічне захворювання.