Канада визнала своїм громадянином чоловіка, затриманого в Москві за шпигунство

11:50, 03.01.2019
Канада визнала своїм громадянином чоловіка, затриманого в Москві за шпигунство

Заарештований у Москві за звинуваченнями у шпигунстві Пол Уілан

Міністрекство закордонних справ Канади назвало громадянином своєї країни за правом народження затриманого в Москві за звинуваченнями у шпигунстві Пола Уілана.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на іноземні ЗМІ.

"Співробітники консульства знають, що громадянин Канади був заарештований в Росії. Відповідно до положень Закону про конфіденційність, ніяка додаткова інформація не може бути розкрита", - заявили в міністерстві закордонних справ Канади.

Повідомляється також, що Уілана відвідав посол США в РФ Джон Хантсман. Він запропонував підтримку і допомогу заарештованому.

Пол Уілан народився в Оттаві в 1970 році, але в ранні 1970-ті переїхав до Сполучених Штатів, де і жив відтоді. Його брат Девід, який живе в Канаді, не зміг підтвердити CBC News, чи є його брат досі громадянином Канади.

За його словами, брат прибув до Москви 22 грудня на весілля.

Також в середу Корпус морської піхоти США опублікував дані про Уілана.

Згідно із записами, Уілан вступив на службу в морську піхоту в 1994 році і дослужився до звання старшого сержанта в 2004 році. Він був адміністративним керівником і був задіяний у війні проти Іраку протягом декількох місяців в 2004 і 2006 роках.

Спеціальним військовим судом в січні 2008 року він був засуджений за крадіжку, а в грудні 2008 року його звільнили за погану поведінку в званні рядового. Подробиці звинувачення в крадіжці не публікувалися.

В даний час він очолює відділ безпеки компанії BorgWarner, яка займається поставками автозапчастин в Мічігані.

Нагадаємо, російські тюремники знущаються із українського журналіста Романа Сущенка, засудженого в Росії за звинуваченнями у шпіонажі.