Київ, Дніпро і Бахмут збираються на ходу до дня народження Бандери

12:20, 01.01.2019
Київ, Дніпро і Бахмут збираються на ходу до дня народження Бандери

Очікується, що аналогічні марші пройдуть у Львові, Сумах, Харкові, Тернополі, Рівному, Херсоні, Кривому Розі та Мелітополі (фото: Цензор.НЕТ)

1 січня 2019 року, в Києві, Дніпрі та Бахмуті на Донеччині відбудеться традиційна смолоскипна хода до 110-ї річниці народження лідера ОУН Степана Бандери.
 
У Києві захід розпочнеться о 18.00, стартова точка маршу - парк Тараса Шевченка. 
 
У Дніпрі збір учасників маршу почнеться також о 18.00 - біля парку Ракет (пр. Поля, 2д).
 
У свою чергу в Бахмуті Донецької області смолоскипна хода розпочнеться о 19.00: громада міста закликає приєднатися до маршу з вимогою запровадити в Бахмуті військово-цивільну адміністрацію з військовими на чолі та "нарешті звільнити українців від багаторічного совка".
 
Як зазначає у Фейсбуку Максим Потапчук, у Бахмуті діє влада "екс-регіоналів", а Йосип Кобзон та скандальний політик Сергій Клюєв досі є його почесними мешканцями.
 
"Годі терпіти, борімося! Українці за створення ВЦА в Бахмуті!", - закликав він.
 
Також очікується, що аналогічні марші пройдуть у Львові, Сумах, Харкові, Тернополі, Рівному, Херсоні, Кривому Розі та Мелітополі.
 
Степан Бандера - український політичний діяч, ідеолог і теоретик українського націоналістичного руху ХХ століття. Після розколу Організації українських націоналістів очолив Провід ОУН (б). У день його народження 1 січня (рік народження - 1909) в Україні традиційно проходять заходи з вшанування його пам'яті, які завершуються факельними ходами. 
 
Для багатьох українців його ім'я стало символом боротьби за незалежність України.