Росія заборонила ввезення овочів і фруктів, гравію, тракторів та гігієнічних прокладок з України

15:35, 29.12.2018
Росія заборонила ввезення овочів і фруктів, гравію, тракторів та гігієнічних прокладок з України

В уряді Росії заплуталися у своїх санкціях та продублювали їх щодо українських продуктів

Росія ввела ембарго на промислові товари, їжу, алкоголь та продукти сільгоспвиробництва із України.

Про це йдеться у постанові на сайті уряду Росії.

"Постановою запроваджується заборона на ввезення в Росію товарів, країною походження яких є Україна, або які переміщуються через територію України, за затвердженим списком. Основний обсяг товарів щодо яких запроваджено заборону належить до категорії промислових. До списку також включено сільськогосподарську продукцію, сировину і продовольство", - йдеться в повідомленні.

Серед продукції, яку заборонили ввозити з України - зернові, олія, риба, шоколад і цукерки, хліб, овочі та фрукти, пиво, вино, спирт.

Є в переліку і неїстівні матеріали, які заборонено ввозити в Росію: галька, гравій та щебінь, продукцію деревини і папір.

Не можна ввозити з України також миючі засоби, грілки, котли, турбіни, насоси, меблі, шпалери, сільськогосподарську техніку і автівки та їх деталі, кабелі, а також жіночі прокладки і дитячі підгузки.

"Основний обсяг товарів, щодо яких запроваджено заборону, належить до категорії промислових. До списку також включені сільськогосподарська продукція, сировина і продовольство", - зазначають в уряді Росії.

При цьому в Кремлі, ймовірно, забули, що із 2016 року вже заборонено ввозити сільгосппродукцію з України та країн Західної Європи, які ввели санкції за агресію в Криму і на Донбасі, адже постанова від 29 грудня 2018 року фактично дублює попередні заборони.

Водночас у відомстві Дмитра Мєдвєдєва обіцяють зняти заборони, якщо Україна припинити санкції.

Нагадаємо, Лукашенко перестав вважати Росію братньою державою після відмови у грошах.