Індонезію вразило цунамі: 168 загиблих, 30 зниклих безвісти

12:52, 23.12.2018
Індонезію вразило цунамі: 168 загиблих, 30 зниклих безвісти

Кількість жертв цунамі може зрости (кадр відео)

На узбережжя провінцій Лампунг та Бантен в Індонезії обрушилося цунамі, внаслідок якого загинули 168 людей, понад 740 людей постраждали, 30 осіб вважаються зниклими безвісти. 
 
Про це повідомили Sky News та місцева влада.
 
Цунамі зруйнувало сотні будинків.
 
Водночас Департамент консульської служби МЗС України рекомендував громадянам утриматися від відвідання територій Індонезії, які вразило цунамі.
 
"У зв'язку з цунамі у Зондській протоці, яке вразило узбережжя кількох провінцій включно з популярними туристичними об’єктами вздовж берегової лінії м. Аньєр, та посиленням активності вулкану Анак Кракатау, рекомендуємо громадянам України утриматися від відвідання зазначених територій", - зазначили у МЗС.
 
Тим, хто опинився у зоні лиха, радять дотримуватися вказівок місцевих органів влади і рятувальних служб щодо заходів безпеки та стежити за їх повідомленнями.
 
"Рекомендуємо при першій можливості повідомити про себе посольству України у Індонезії, "гаряча лінія" +628788-489-0918, електронна пошта: [email protected]) та рідним", - повідомили у відомстві. 
 
Щодо необхідності надання допомоги громадянам України у зоні стихійного лиха можна звертатися на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57, електронну пошту: [email protected].
 
За повідомленням Sky News та місцевої влади, кількість жертв цунамі в Індонезії зросла до 168 осіб, понад 740 людей постраждали, 30 осіб вважаються зниклими без вести.
 
Як відомо, стихійні лиха - не рідкість для Індонезії. У вересні внаслідок катастрофи у вигляді землетрусів і цунамі там загинули понад дві тисячі людей, країна звернулася до світу з проханням по допомогу.