США закликали Німеччину прислухатися до Європи в питанні «Північного потоку-2»

10:12, 16.12.2018
США закликали Німеччину прислухатися до Європи в питанні «Північного потоку-2»

США будуть і надалі "притягувати Росію до відповідальності за її дії" і продовжувати працювати з європейськими партнерами і союзниками, "щоб представити єдиний фронт" проти агресії Кремля (фото: "Голос Америки")

США вітають прийняту Європарламентом резолюцію, яка визнає будівництво газопроводу "Північний потік-2" політичним проектом, що загрожує європейській енергетичній безпеці Європи, і закликають Німеччину дослухатися до думки сусідів.
 
Про це заявив представник Держдепартаменту США Роберт Палладіно.
 
"Резолюція Європейського парламенту від 12 грудня знову підтверджує важливість ролі України в європейській енергосистемі і засуджує будівництво підтримуваного Кремлем трубопроводу "Північний потік-2" як політичний проект. Ми наполегливо закликаємо Німеччину прислухатися до побоювань багатьох сусідів, безпека яких буде підірвана цим трубопроводом", - йдеться в заяві.
 
США також вітають рішення ЄС про продовження економічних санкцій проти Росії.
 
"Ми підтримуємо позицію ЄС про те, що напад Росії на українські судна в Чорному морі 25 листопада є порушенням міжнародного права, і вітаємо зусилля ЄС з надання підтримки тим районам України, на які негативно вплинула агресія Росії в Азовському морі", - заявили в Держдепі.
 
Роберт Палладіно додав, що США будуть і надалі "притягувати Росію до відповідальності за її дії" і продовжувати працювати з європейськими партнерами і союзниками, "щоб представити єдиний фронт" проти агресії Кремля.
 
Нагадємо, Європарламент нещодавно схвалив резолюцію, яка називає проект з будівництва газопроводу "Північний потік-2" "політичним, який несе загрозу європейській енергетичній безпеці". У документі йдеться, що Європарламент вважає роль України ключовою у європейській мережі енергозабезпечення.