Ситник та Лещенко незаконно розповідали про діяльність Манафорта в Україні

11:59, 12.12.2018
Ситник та Лещенко незаконно розповідали про діяльність Манафорта в Україні

Артем Ситник та Сергій Лещенко нібито нанесли шкоду Україні, розповідаючи про діяння Пола Манафорта, "сірого кардинала" Віктора Януковича (фото: dw.com)

Дії директора Нацоналного антикорупційного бюро Артема Ситника та народного депутата Сергія Лещенка, які розповсюдили інформацію про екс-консультанта Януковича Пола Манафорта, визнали незаконними в Окружному адміністративному суді Києва.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адмінсуду.

"Визнано протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника щодо розголошення та розповсюдження інформації про громадянина США Пола Манафорта, глави штабу кандидата в Президенти США Дональда Трампа щодо наявності прізвища та підписів Манафорта в списках "чорної бухгалтерії Партії регіонів" в матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком втручання у виборчі процеси США 2016 року та завдало шкоди інтересам держави Україна", - йдеться в повідомленні.

Вказується, що розголошенням інформації про Пола Манафорта Сергій Лещенко наніс шкоду інтересам України.

"Суд визнав протиправними і дії народного депутата Сергія Лещенка щодо втручання у зовнішню політику України, що були здійснені шляхом поширення даної інформації про Пола Манафорта", - зазначають в прес-службі суду.

Позов проти Артема Ситника та Сергія Лещенка подав у жовтні 2017 року підозрюваний у корупції депутат Борислав Розенблат.

Нагадаємо. вчора, 11 грудня, стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва повернув на посаду підозрюваного у корупції Романа Насірова, очільника Державної фіскальної служби.

Як повідомляла "УМ", Пола Манфорта у США звинувачують у відмиванні грошей, у тому числі під час роботи на Віктора Януковича. Прокурор Роберт Мюллер переконує, що Пол Манафорт порушив угоду зі слідством, коли збрехав у іншій справі - про співпрацю штабу Дональда Трампа із Росією.

Водночас на адресу Пола Манафорта лунали звинувачення в тому, що він створив свій тіньовий уряд в Україні.