Україна закупить снайперські гвинтівки у Канади

09:26, 06.12.2018
Україна закупить снайперські гвинтівки у Канади

Гвинтівка Barrett 0.50 Light Fifty Model 82A1 (ілюстративне фото)

Україна перебуває на заключному етапі придбання снайперських гвинтівок у Канади. 
 
Про це під час слухань в Постійному комітеті парламенту Канади з питань оборони заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко, повідомляє 6 грудня "Укрінформ".
 
"Після рішення Канади внести Україну до Контрольного списку країн, в які дозволені поставки автоматичної зброї, кілька канадських компаній скористалися новими можливостями в Україні. Як вже стало відомо, ми наближаємося до закриття угоди на поставку снайперських гвинтівок", - сказав Шевченко.
 
Водночас він висловив переконання, що Канаді й Україні "слід розглянути більше шляхів співпраці".
 
"Прямі поставки від канадських компаній до уряду України - це прекрасно, але ми можемо піти далі. Ми б хотіли, щоб Канада бачила в цьому необхідну і вигідну спільну інвестицію. Це допоможе нам захищати Європу, а канадським компаніям - отримати справедливу частку ринку", - вважає посол.
 
Шевченко додав, що Україна хотіла б, щоб Канада "дотримувалася прикладу США і виділила кошти на поставку Україні зброї та обладнання".
 
Нагадаємо, Канада внесла Україну в так званий Контрольний перелік країн, в які дозволені поставки автоматичної зброї, в 2017 році. Таким чином, тоді було скасовано де-факто збройне ембарго України.
 
Як повідомляла "УМ", протикорабельна ракета "Нептун" успішно пройшла чергове випробування та вразила заплановані морські цілі.