Жителі Сміли перекрили три дороги, вимагаючи подачі тепла у їхні оселі

11:45, 13.11.2018
Жителі Сміли перекрили три дороги, вимагаючи подачі тепла у їхні оселі

У Смілі перекрили дороги через відсутність опалення в домівках

На Черкащині, як і минулої зими, знову замерзає 80-тисячне місто Сміла. Тож сьогодні жителі районного центру зібралися і перекрили загальнодержавну трасу, яка проходить через місто, в трьох місцях – в районі Загреблі навпроти школи №6, біля районної лікарні та біля кафе "Затишок", вимагаючи негайної подачі тепла у їхні будинки.

«Акція попереджувальна. Поки перекриваємо рух автотранспорту на годину. Якщо наші вимоги не будуть виконані, вдамося до радикальніших дій», – розповідає «Україні молодій» Ольга Собченко, жителька Сміли.

Жінка каже, у місті з понеділка зачинені всі школи та дитячі садки. Школярів та дошкільнят, у кого є змога, люди везуть до батьків у села, а от її 10-річний син сидить у квартирі, де тільки 8 градусів тепла.

За її словами, вже майже місяць минув від початку опалювального сезнону, а Смілі й досі не увімкнули опалення. Така ситуація, наголошує пані Ольга, була у місті і минулої зими. І все через борги постачальника тепла – ТОВ "Сміла Енергоінвест", яке заборгувало «Нафтобазу України» за взятий газ до 100 мільйонів гривень. При цьому самі сміляни за подачу тепла справно заплатили, але, каже жінка, ці борги хочуть повісити на плечі містян. Якщо місто заплатить ці гроші, то тепло буде.

«Нахабні, цинічні брехуни. Самі 7 років поспіль дозволяли ТОВ "Сміла Енергоінвест" красти газ, а як ще можна назвати надання лімітів підприємству, яке з року в рік не сплачувало за спожитий газ, а тепер свої косяки хочуть повісити на смілян, які вчасно розрахувалися за спожите тепло», – обурюється діям влади та голова Смілянської громадської організації «Територія гідості» Анатолій Терещенко.

Він каже, що на директора ТОВ "Сміла Енергоінвест" відкрита кримінальна справа, але «ці ситі щурі з посмішками роблять вигляд, що це проблема, виключно, смілян». «Елементарний рекет паскуд, які по трупах Небесної Сотні пролізли у вищі ешелони влади і приватизували схеми папєрєдніків», – наголошує Анатолій Терещенко.

І закликає смілян не вестися на шантаж. Мовляв, «ми уже все сплатили і будемо лохами, якщо вони змусять виконавчу владу Сміли взяти на себе борг ТОВ "Сміла Енергоінвест", або купити газ у приватного трейдера. Гуртуймося. Не дамо себе ошукати вдруге».