Олегу Сенцову російські тюремники запропонували купувати їжу в магазині при колонії за премію Сахарова

14:06, 07.11.2018
Олегу Сенцову російські тюремники запропонували купувати їжу в магазині при колонії за премію Сахарова

Олег Сенцов отримав премію за боротьбу за права людини, а російські тюремники пропонують її витратити на покупки у магазині при в’язниці. (фото: Антон Наумлюк / Радіо свобода)

У Федеральній службі виконання покарань Росії заявили, що український режисер Олег Сенцов може витратити свою премію ім. Сахарова від Європарламенту на товари з тюремного магазину, повідомляє «Крим.Реалії».

Там уточнили, що гроші Олегу Сенцову можна перевести в рублях на банківські реквізити колонії. «Гроші будуть зараховані на його особовий рахунок», — йдеться в повідомленні.

У ФСВП пояснили, що згідно з законодавством, засудженим дозволяється купувати продукти харчування і предмети першої необхідності за безготівковим розрахунком (у магазині колонії) за гроші, які вони заробили в період відбування покарання. Також товари можна купувати за рахунок одержуваних пенсій, соціальних допомог та грошових переказів.

25 жовтня політв’язню, який 145 днів голодував за звільнення українців із російських тюрем, Олегу Сенцову присудили премію Європейського парламенту імені Сахарова за свободу думки. Розмір премії — €50 тисяч. Церемонія вручення нагороди призначена на 12 грудня. На вручення премії запросили сестру режисера Наталю Каплан та його адвоката Дмитра Дінзе.