На арсеналі поблизу Ічні залишаються осередки тліня

13:19, 12.10.2018

Після вибухів на арсеналі в селищі Дружба поблизу Ічні продовжується тління в деяких осередках.

Про це повідомляє начальник управління комунікацій і преси Міністерства оборони України Олексій Чернобай.

"Станом на 9:00 12 жовтня на території 6-го арсеналу тривають заходи з ліквідації наслідків надзвичайної події, які організовує оперативна група з ліквідації наслідків на чолі з керівництвом Міністерства оборони України і Збройних сил України. Інтенсивність вибухів, а також кількість осередків тління цієї ночі порівняно з попередньою значно зменшилася",- написав Олексій Чернобай у Facebook 12 жовтня.

Він поінформував, що на території арсеналу працює пожежна техніка - дев’ять пожежних танків ГПМ-54, три інженерні машини розгородження (ІМР), 15 пожежних автомобілів.

"Здійснюється аеророзвідка, з початком світлої пори доби вже працює авіація ДСНС України (Держслужба України з надзвичайних ситуацій - ІФ). 15 груп розмінування здійснюють очищення адміністративної території арсеналу, ці роботи планується завершити сьогодні і провести контрольний огляд", - повідомив представник Міноборони.

За його словами, в населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від ДСНС із метою очищення місцевості, доріг і під'їзних шляхів від залишків вибухонебезпечних предметів.

Водночас ДСНС зазначає, що піротехніки отримали 53 заявки на ліквідацію боєприпасів, ймовірно, поза арсеналом.

Також зазначається, що в пунктах евакуації людей забезпечують не лише гарячим харчуванням, а й психологічною допоомогою.

"Психологами ДСНС надано психологічну допомогу 270 особам (всього з початку робіт – 1120 осіб) та організовано їх життєзабезпечення, надається медична допомога, населення забезпечуються гарячим харчуванням", - зазначають рятувальники.

Нагадаємо, вибухи на арсеналі в Ічні почалися в ніч на 9 жовтня.

Основна версія про причини детонації - диверсія.