19-річна Олеся Бакланова загинула поблизу шахти «Бутівка»

10:53, 12.10.2018
19-річна Олеся Бакланова загинула поблизу шахти «Бутівка»

Олеся Бакланова "Леська" загинула на фронті

Олеся Бакланова, 19-річна військовослужбовиця 92-ї ОМБр, 10 жовтня загинула від кульового поранення на позиціях українських військових неподалік так званої шахти "Бутівка".

"Вчора увечері від кульового поранення, в районі шахти Бутівка, загинула боєць 92 ОМБр Бакланова Олеся Олександрівна ... Вічна пам'ять!", - написав у Fаcebook-спільноті "Чугуїв info" депутат Чугуївської міської ради Роман Лихачов.

Згодом стало відомо, що загибла дівчина - уродженка Луганщини, жила в селі Караван-Солодкий Марківського району Луганської області.

18-річною вона пішла на контрактну службу в Збройні сили України.

"Була тиша, нічого не віщувало біди. Ми раз на кілька хвилин переглядаємо позиції з бійниці. Було вже майже вісім годин [вечора], і вона вилізла в бійничку, подивилася в прилад нічного бачення. За словами мого зама, який був її напарником, коли він зайшов подивитися, де вона, то побачив, що Леся лежить. Спочатку подумав, що, може, свідомість втратила, але потім виявилося, що ні. Я не думаю, що це був снайпер. Я бачив фото… Снайпер навряд чи стріляє чергою, - розповідає побратим Олесі В’ячеслав журналістам видання Kharkiv Today.

Він додав, що дівчина служила в піхоті, була "дуже бойовою".

"Їй, коли сказали, може ти будеш з дівчатками в тилу на зв’язку сидіти або ще щось, вона відповіла: "Ні, ні, я хочу воювати", – продовжує побатим Олесі.

Він додав, що її часто кликали "Леська", а ще захисниця "була на пацана схожа", робила коротку зачіску.

"Всі її називали Леська", - додає В’ячеслав.

У день загибелі Олеся підписала рапорт, щоб поїхати на сесію у навчальний заклад.

Нагадаємо, 10 жовтня на фронті загинули четверо українських військових. Роман Магас та Сергій Дронов загинули, підірвавшись на міні. Павло Стояновський - від ворожої кулі.