Кличко лякає БПП самостійним походом на вибори

10:26, 09.10.2018
Кличко лякає БПП самостійним походом на вибори

"УДАР" Віталія Кличка іде на парламентські вибори-2019 (фото: Кличко - мер / Facebook)

Віталій Кличко заявив, що його партія УДАР однозначно іде на парламентські вибори. Він нагадав, що УДАР у Верховній Раді має парламентарів, які підтримують президента та уряд.

При цьому він не уточнив, ітиме УДАР самостійно чи з кимсь в коаліції, але послав певний сигнал колегам по "Блоку Петра Порошенка".

Про це міський голова Києва Віталій Кличко заявив в інтерв’ю виданню "Укаїнська правда".

"УДАР" однозначно братиме участь у парламентських виборах. Від парламенту залежить дуже багато. Якби в парламенті не було 40 "штиків" наших партійців, мені було б дуже важко відстояти інтереси нашого міста. Перед президентом, перед Кабміном ці люди відіграють велику роль для того, щоб відстоювати інтереси столиці", - сказав Віалій Кличко.

Він додав, що наразі веде переговори з різними політичними гравцями.

"Ми можемо об’єднати зусилля з іншими політичними силами, які близькі до нас за поглядами. З ким конкретно – наразі не готовий розповідати, ми ведемо переговори", - додав міський голова Києва.

Він відзначив, що з"Блоком Петра Порошенка" переговори ідуть постійно, а от із Юлією Тимошенко - ні.

На питання, чи ведуться такі переговори з БПП, мер Києва відповів:

"З пані Тимошенко – ні. Стосовно форматів я зараз не готовий називати, бо йдуть переговори. А з ким конкретно спілкуємося – щоб не виникало спекуляцій немає сенсу бігати і розповідати, що я з тим говорив, чи з цим поговорив. До моменту прийняття рішення не бачу сенсу говорити про це", - запевнив Віталій Кличко.

Він також додав, що кожного тижня спілкується з премєром Володимиром Гройсманом, але той не говорив, що збирається брати участь у виборах.

Нагадаємо, Віталій Кличко заявив про бажання керувати Києвом до 2025 року, поступившись президентськими амбіціями.