Роман Сущенко не зміг побачитись з захисником, в понеділок його можуть відправити на етап - Фейгін

13:32, 03.10.2018
Громадський захисник українського політв'язня, журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін знову не потрапив у СІЗО на побачення до політв'язня.
 
Про це Фейгін повідомив у Twitter.
Він зазначив, що був першим у черзі на побачення.
 
Причиною недопуску назвали те, що вирок для Сущенка вступив у силу.
 
"Мене щойно не пустили до Романа Сущенка, хоча я був першим у черзі, пояснюючи тим, що вирок вступив у силу, а я є захисником за статтею 49 Кримінально-процесуального кодексу і не можу тепер відвідувати Сущенка", - вказав Фейгін.
 
Також він зазначив, що є представником Сущенка в Європейському суді з прав людини і може відвідувати політв'язня як засудженого.
 
"Мене зобов'язані пустити", - написав Фейгін.
 
Він додав, що досі невирішене питання із допуском родини до Сущенка.
 
"Є лише усна домовленість із в'язницею про це, ніяких паперів про дату і час немає. А в понеділок Романа Сущенка вже можуть відправити на етап", - написав Фейгін.
 
Як повідомляла "УМ", на засіданні 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув'язнення для українського політв'язня, журналіста Романа СущенкаВідтак суд відхилив у повному обсязі апеляцію захисників.
 
При цьому захисник українця Марк Фейгін повідомив, що Роман Сущенко готовий просити про помилування. "Роман готовий написати цей нещасний папір з проханням про помилування, я не бачу в цьому жодної проблеми, Роман зі мною згоден. Неважливо, що ти напишеш, головне, опинитися в Києві, це моя думка", - пояснив Фейгін.
 
Президент Петро Порошенко тоді запевнив, що Україна продовжить боротьбу за звільнення Романа Сущенка з Росії. "Від самого початку ця справа була фарсом. У Росії досі триває 1937 рік, у той час як у нас триває боротьба з агресією Росії і боротьба за звільнення українських заручників Кремля", - зазначив він.