Аваков підтвердив причетність нападника на Скрипаля до вивезення Януковича в Ростов

19:58, 02.10.2018
Аваков підтвердив причетність нападника на Скрипаля до вивезення Януковича в Ростов

Олександр Петров та Руслан Боширов підозрюються у замаху на Сергія Скрипаля в Британії

Міністр МВС України Арсен Аваков на зустрічі із британським колегою Беном Воллесом повідомив, що в одному із фігурантів справи про отруєння Сергія Скрипаля у Солсбері упізнали особу, яка допомагала втечі Віктора Януковича до Росії.

Про це повдомляє Міністерство внутрішніх справ.

"Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що в Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері, офіцера ГРУ РФ, який був причетний до вивезення екс-президента втікача Януковича з України", - ідеться в повідомленні.

Водночас в МВС не зазначаюють, кого саме із "солберецьких туристів" упізнали серед осіб, причетних до втечі звинуваченогоу державній зраді Віктора Януковича.

Як повідомляла "УМ", колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв заявив, що підозрюваний в отруєнні Скрипалів Анатолій Чепіга (Руслан Боширов) очолював операцію із втечі Віктора Януковича. Журналіст припустив, що Анатолій Чепіга за це отримав звання героя Росії.

Однак розслідувачі російської Нової газети стверджують, що нагорода була вручена за участь в операції із загарбання Криму.

Нагадаємо, у Великобриталії звинуватили в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля із використанням хімічної зброї двох офіцерів ГРУ, які мали документи на ім’я Олександра Петрова та Руслана Боширова.

Bellingcat вдалося встановити справжнє ім’я "Руслана Боширова" та дізнатися, що він секретним указом Володимира Путіна отримав звання героя Росії.