Комітет Ради з охорони здоров’я вимагає в Кабміну звільнити Уляну Супрун (оновлено)

18:47, 02.10.2018
Комітет Ради з охорони здоров’я вимагає в Кабміну звільнити Уляну Супрун (оновлено)

Уляну Супрун депутати профільного комітету вдруге намагаються звільнити (фото: Уляна Супрун / Facebook)

Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я підтримав постанову звернення до Кабінету міністрів про звільнення виконувачки обов'язків міністерки охорони здоров'я Уляни Супрун та її заступника Олександра Лінчевського.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

"Постанову про неспроможність правового статусу керівництва МОЗ, невідповідність займаним посадам та звернення до Кабінету міністрів про звільнення із посад першого заступника охорони здоров'я Уляни Супрун та заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського №8587", — прокоментувала рішення голова комітету Ольга Богомолець.

Видання "Українська правда" додає, що Ольга Богомолець звинувачує Уляну Супрун в тому, що в лікарнях у 2018 році немає нових поставок медикаментів, а ті що приходять – прострочені, хоча кошти на закупки ліків вже на рахунках міжнародних організацій.

У коментарі "Україні молодій" членкиня комітету Оксана Корчинська назвала голосування виставою, яка не має жодних правових наслідків, натомість покликана дестабілізувати роботу МОЗу та дати сигнал у регіони, що рішення міністерства можна ігнорувати.

Вона наголосила, що голосування в комітеті неможливо назвати одноголосним, бо вона, а також Ірина Сисоєнко і Сергій Березенко не прийшли на засідання, щоб не брати участі в "рейдерських розбірках" членів комітету, яких "перекупила мафія".

Оксана Корчинська відмітила, що на засідання комітету не з’явилися також представники МОЗу, тому це була "гра в одні ворота".

Основною причиною для чергової спроби відставки Уляни Супрун народна депутатка назвала бажання "деяких осіб" повернути контроль за витратами бюджету на закіпівлю ліків та обладнання.

Нагадаємо, у квітні Сім членів комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я висловили недовіру т.в.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун та проголосували за звернення до Кабінету міністрів про її звільнення. Уляна Супрун залишилася на своїй посаді.