Підозрювані у замаху на Скрипалів росіяни 6 разів літали до Женеви

14:57, 08.09.2018
Підозрювані у замаху на Скрипалів росіяни 6 разів літали до Женеви

Підозрювані у замаху на Скрипалів близько 30 разів літали в Європу (фото: поліція Британії)

Підозрювані у використанні хімічної зброї на території Британії для замаху на Сергія та Юлію Скрипалів громадяни Росії із паспортами Олександра Петрова та Руслана Боширова до появи в Солсбері шість разів літали до швейцарської Женеви.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на іноземні ЗМІ.

Двоє росіян з вересня 2016 року по березень 2018 року близько 30 разів літали в Європу, найчастіше – в Женеву. Також повідомляється, що в період з листопада 2017 року по лютий 2018 року підозрювані замовили дев'ять окремих рейсів до та з Женеви.

За інформацією видання, загалом чоловіки провели в місті кілька тижнів.

Джерела в британському уряді заявляють, що встановлення особистостей, з якими громадяни РФ зустрічалися в Швейцарії, стало "ключем до поточного розслідування".

Зазначається, що для польотів росіяни використовували підроблені паспорти, які більше не використовувалися після замаху на Скрипаль.

Також видання звертає увагу на великі суми, які росіяни витрачали на поїздки, що свідчить про гарне фінансування з боку російського ГРУ і військового агенства, на яке вони працюють.

"Це розвінчує попередні припущення, що замах на Скрипалей було проведено задешево", – йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним речовиною "Новічок".

Британські правоохоронці встановили особи виконавців злочину та назвали імена співробітників Головного розвідуправління Росії, під якими вони з’явилися на території Сполученого королівства. Однак, імена Олександра Петрова та Руслана Боширова можуть бути вигаданими, а документи підробленими.

Як вдалося встановити ЗМІ, Сергія Скрипаля могли вбити за те, що він допомагав іспанським правоохоронцям розслідувати діяльність російської мафії, серед іншого в питаннях відмивання грошей за кокаїн.

Від недолугих дій російських диверсантів загинула громадянка Британії Дон Стреджес.