Пранкери з Росії намагалися спровокувати Полторака висловитися про вбивство Захарченка

12:45, 02.09.2018
У ніч на неділю російські пранкери намагалися спровокувати міністра оборони України Степана Полторака.
 
Про це повідомляє сайт Міноборони.
 
"Сьогодні опівночі російські пранкери зробили спробу спровокувати міністра оборони України висловитися щодо останніх подій у зоні проведення операції Об'єднаних сил. Під час розмови були сфабриковані голоси відомих людей", - йдеться в повідомленні.
 
Як зазначили в міністерстві, метою такої витівки було перекласти відповідальність за останні події у Донецьку на українських військових.
 
"Їх спроба була одразу ж викрита, і вони, зрозумілою для них мовою, були "відправлені у відповідному напрямі". Провокація не вдалася", - повідомили в Міноборони.
 
Нагадаємо, ватажка донецьких терористів Олександра Захарченка, який був формальним керівником "ДНР", підірвали в кафе "Сєпар" в центрі окупованого Донецька на бульварі Пушкіна.
 
При цьому метою кілерів в Донецьку міг бути зовсім не ватажок ДНР Олександр Захарченко.Швидше за все, вони полювали на Олександра Тимофєєва ("Ташкент"). Таку думку висловив координатор російського проекту "Доброволец.орг", що займається відправкою найманців на Донбас, Михайло Полинков.
 
Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков в свою чергу занепокоївся напруженістю на Донбасі через вбивство Захарченка.
 
Голова так званої ради міністрів окупантів ЛНР Сергій Козлов заявив, що після вбивства ватажка ДНР Олександра Захарченка їде з окупованого Луганська.
 
А глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив про зрив зустрічі лідерів "четвірки нормандського формату", звинувативши Україну у вбивстві Олександра Захарченка.
 
Росія розслідує вбивство Захарченка як громадянина Росії. Вбитого в п'ятницю ватажка окупантів ДНР Олександра Захарченка ховають у Донецьку в закритій труні.