Сірий кардинал МЗС часів Януковича Руслан Демченко «засвітився» на фото після наради послів

13:43, 29.08.2018
Сірий кардинал МЗС часів Януковича Руслан Демченко «засвітився» на фото після наради послів

Руслана Демченка називали головним дипломатом Антимайдану (фото: Сергій Сидоренко / Facebook)

Сірий кардинал МЗС часів Януковича Руслан Демченко був помічений на спільному фото під Міністерством закордонних справ після великої наради послів.

Він стояв поряд із теперішнім очільником МЗС Павлом Клімкіним.

На появу Руслана Демченка звернув увагу журналіст Сергій Сидоренко.

"На "сімейному фото" наради послів просто по центру опинилася людина, яка вже не має відношення ані до закордонних установ, ані до МЗС. Людина, звільнення якої із керівництва МЗС було одним із перших рішень Кабміну після перемоги Революції гідності. Звати його Руслан Демченко", - написав Сергій Сидоренко у Facebook.



Він нагадав, що Руслан Демченко - фігура в українській дипломатії одіозна.

"Демченко - це сірий кардинал МЗС за часів Кожари, який карав дипломатів за опонування "лінії партії", просував ідеї Януковича, і був безмежно лояльним до режиму. Про це можуть розповісти дипломати - приміром ті, кого Демченко викликав до себе за часів Євромайдану. Саме він курував російський напрямок. Саме він опікувався інформполітикою міністерства", - відзначив журналіст.

Сергій Сидоренко додав, що "саме Демченко формулював і розсилав по посольствах вимоги – хто і що має говорити на зовнішньополітичній арені. Він особисто перевіряв, як працюють посольства для публічної компрометації Юлії Тимошенко і Юрія Луценка під час та після їх ув'язнення".

Руслан Демченко у 2014 році замість люстрації відпрвився працювати на Банкову в якості радника президента Петра Порошенка, він нібито був ефективним переговорником із Росіїєю. Водночас публічно він майже не з’являвся.

"Тепер одіозного дипломата вивели на світло. Потужний плювок в обличчя тих дипломатів, які свого часу, всупереч тиску системи, підтримали Євромайдан і повірили у незворотні зміни. Дякую Вам, Петре Олексійовичу", - резюмував Сергій Сидоренко.



Нагадаємо, у Києві 26-28 серпня відбувалася нарада послів, на яку прибули українські дипломати та посли з усього світу.