Компанія Microsoft заявила про атаку хакерів Кремля на виборах у Конгрес США

14:54, 21.08.2018
Компанія Microsoft заявила про атаку хакерів Кремля на виборах у Конгрес США

Microsoft перешкодила хакерам з угруповання Strontium у впливі на системи американських виборів (ілюстративне фото)

Американська компанія-розробник програмного забезпечення Microsoft заявила, що перешкодила хакерам, «пов’язаним з урядом Росії», здійснити атаку на виборців в США перед проведенням проміжних виборів до Конгресу.

Про це повідомляє Громадське.

Компанія повідомила, що зафіксувала спроби хакерів вплинути на вибори до американського Конгресу, проведення яких заплановано на листопад 2018 року, і викрасти інформацію консервативних організацій, які займаються просуванням демократії.

Згідно з даними Microsoft, група хакерів, пов’язана з урядом Росії, створила фейкові веб-сторінки, які дублювали дві консервативні організації у США: інститут Хадсона та Міжнародний республіканський інститут, імітували сайт Microsoft Office 365, а також ще три адреси, які повинні були виглядати як сайт Сенату США.

У Microsoft заявили, що спроби втручання здійснили хакери з угруповання Strontium, відомого також як Fancy Bear або APT28.

Президент компанії Бред Сміт заявив, що така активність, головним чином, спрямована на підриві демократії. Сміт зазначив, що у компанії немає сумнівів що того, хто відповідальний за те, що трапилося.

За останні два роки компанія Microsoft 12 разів зривала атаки хакерів із Strontium та передавала контроль над 84 підробленими сайтами, створеними угрупованням.

Як повідомляла "УМ", президент США Донадьд Трамп визнав особисту відповідальність Володимира Путіна за втручання в президентські вибори 2016 року в США.