У Мінську під час обшуків у редакції інформпорталу TUT.BY затримані головред, редактор і журналіст

11:48, 07.08.2018
У Мінську під час обшуків у редакції інформпорталу TUT.BY затримані головред, редактор і журналіст

В TUT.BY обшуки із затриманням головної редакторки

У Мінську в бізнес-центр Omega Tower, де розташований офіс найбільшого новиннєвого порталу Білорусі TUT.BY з обшуками прийшли силовики, які затримали трьох жінок та вилучили документи.

Про обшуки, які відбулися 7 серпня, повідомляє "Новое время".

Затримані головний редактор TUT.BY Марина Золотова та редактор Анна Калтигіна, а також журналіст БелаПАН Тетяна Коровенкова.

У Слідчому комітеті заявили про порушення кримінальної справи за статтею за ч. 2 ст. 349 КК Білорусі (несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації, здійснений з іншої особистої заінтересованості, яка спричинила заподіяння істотної шкоди).

"До зазначеної протиправної діяльності причетні посадові особи видавничого дому Білоруська наука, ЗАТ БелаПАН, ТОВ ТутБай Медіа", - йдеться у повідомленні відомства.

Там також зазначили, що приводом для порушення кримінальної справи стала заява республіканського унітарного підприємства БелТА "про збої під час здійснення доступів до платної підписки послуг, які надавалися названим підприємством одному з його замовників".

"Протягом двох років без відома і згоди республіканського унітарного підприємства здійснено понад 15 тисяч несанкціонованих підключень до інформації, що зберігається у комп'ютерній системі підприємства", - заявили у Слідчому комітеті.

У відомстві стверджують, що у результаті цих дій було "заподіяно істотної шкоди, що виразилася у неправомірному заволодінні і використанні захищеної від стороннього доступу інформації, а також підрив ділової репутації підприємства".

Нагадаємо, український журналіст Павло Шаройко засуджений у Білорусі за шпигунство.