Петро Порошенко зателефонував журналістці, щоб спростувати інформацію ТСН про відпочинок в Іспанії

09:36, 07.08.2018
Петро Порошенко зателефонував журналістці, щоб спростувати інформацію ТСН про відпочинок в Іспанії

Журналісти ТСН стверджують, що Петро Порошенко із родиною відпочивали неподалік дачі Володимира Путіна (фото: Адміністрація Президента)

Президент України Петро порошенко особисто зателефонував журналістці ТСН Ользі Василевській, яка готувала сюжет про те, що політик із родиною відпочивав у Іспанії.

Про це йдеться в матеріалі ТСН.

Петро Порошенко після ввічливого привітання почав говорити, що ніколи не відпочивав у Марбельї, що це замовна спланована проти нього акція, що він не знає, де відпочивали його діти, і це їхня особиста справа. На запитання - де він відпочивав, чи відпочивав узагалі, президент не відповів.

"Хочу вам повідомити, що зараз я знаходжусь на робочому місці, в Києві, Україна, на вулиці Банкова. Я дуже щасливий, що, дякуючи моїй скромній особі, ви, особливо за рахунок найбільшого олігарха, змогли відвідати Іспанію і відпочити там, - сказав Петро Порошенко журналістці, яка переривала його монолог та запитувала про відпочинок в Іспанії.

"Єдине, що скажіть, що ні в цьому, ні в минулому році, ні на найбільшій, ні на найменшій горі, ні в Марбельї, ні в іншій частині, крім Мадриду і Сантьяго-де-Компостела, я не був", - спростовував інформацію журналістів Петро Порошенко.

На запитання Ольги Василевської про те, чи є у президента вілла у Марбельї та що президентський борт робив у Відні вісім днів, Порошенко не відповів і поклав слухавку.

Водночас видання "Українська правда" повідомило, що в Адміністрації президента також спростовують інформацію про відпочинок Петра Порошенка в Іспанії, але підтверджують факти польотів закордон.

"З 29 липня по 5 серпня 2018 року президент Петро Порошенко з приватною поїздкою перебував в Євросоюзі для проведення низки зустрічей", - відповіли в АП.

У прес-службі додали, що Порошенко заплатив за цю поїздку з власного рахунку.

"Дотримуючись 1 частини 25 ЗУ "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення" жодної копійки державного бюджету на цю поїздку витрачено не було, а всі витрати сплачені з власного рахунку Петра Порошенка", - зазначили в АП.

Крім того, у прес-службі президента заявили, що повідомлення про перебування президента в даний період в Іспанії чи про зустрічі з відомими українцями не відповідають дійсності.

Про мету поїздок та про те, які особисті зустрічі провів Петро Порошенко, прес-служба його адміністрації не повідомила.

Нагадаємо, у січні розгорівся скандал щодо відпочинку Петра Порошенка з родиною. Йому закидали те, що на таємний відпочинок під псевдонімом президент України витратив 500 тисяч доларів, однак в  Адміністарції президента повідомили, що на відпочинок він витратив вдвічі менше і задекларував це.

Як повідомляла "УМ", Петра Порошенка з дружиною і дітьми помітили в ресторані Києва надвечір 5 серпня.