Ляшко: «Не дозволю дерти три шкури з підприємців!»

13.07.2018
Ляшко: «Не дозволю дерти три шкури з підприємців!»

Олег Ляшко знає, як створити умови для розвитку підприємств, щоб в українців була робота і зарплата.

НКРЕКП має створювати умови для розвитку малого та середнього бізнесу, а не обтяжувати його.
 
Про це з трибуни парламенту наголосив Олег Ляшко. Політик звернувся до НКРЕКП з вимогою скасувати нещодавнє рішення, в якому підприємців змушують платити шалені гроші за модеми для передачі інформації про використаний газ.
 
«У Прилуках підприємців зобов’язують за власний рахунок встановити модеми за 30—50 тисяч гривень, щоб через них передавати інформацію про використаний газ. У сьогоднішніх умовах кожен намагається вижити, створити робочі місця, дати зарплати людям, нагодувати своїх дітей і свою сім’ю. НКРЕКП замість створення умов для розвитку бізнесу, навпаки, накладає на нього обтяження. Людина, яка торгує в кіоску, має заплатити 30—50 тисяч за модем, виготовити проектну документацію, щоб рахувати, скільки газу вона споживає. Нехай НКРЕКП приходить і рахує, скільки людина споживає, або встановить за власний рахунок модем, лічильник, щоб не стягувати з людей три шкури», — наголосив лідер Радикальної партії.
 
Політик переконаний, що вартість комунальних послуг можна знизити, збільшуючи обсяг видобутку корисних копалин в Україні.
 
«Ми бачимо всі можливості знизити ціни на газ. Собівартість видобутку українського газу 1,5-2 тисячі гривень. У людей у хаті він має коштувати максимум 4 тисячі гривень, але не 10 чи 11 тисяч. Замість підвищення ціни на газ потрібно збільшити обсяг видобутку власного газу, торфу, вугілля, менше купувати імпортного вугілля, створювати робочі місця, платити зарплати нашим людям i запровадити енергомодернізацію, а не субсидію, яка консервує бідність і залежність від зовнішніх постачальників. Енергомодернізація — це заміна вікон, дверей, котелень i теплотрас за рахунок державного бюджету. Менше імпортного газу — більше нашого газу, нижчі тарифи. Будуть менше грабувати людей — буде сильна Україна», — підсумував Ляшко.