Через трагедію під Рівним Порошенко заборонив міномети «Молот»

13:15, 06.07.2018
Через трагедію під Рівним Порошенко заборонив міномети «Молот»

Вибух міномету "Молот" - вже четвертий за останні кілька років. Фото з відкритих джерел

Президент Петро Порошенко доручив військовому керівництву оперативно розслідувати причини трагедії на полігоні в Рівненській області та заборонив використовувати міномети "Молот".
 
Про це він сказав, під час відвідин "Заводу 410 цивільної авіації" у Києві.  
 
Президент дав завдання міністру оборони Степану Полтораку та начальнику Генштабу Віктору Муженку терміново розібратися в причинах цієї трагедії і вжити вичерпних заходів для запобігання подібного в майбутньому.
 
"Даю доручення на навчаннях до завершення розслідування зазначені міномети не застосовувати. Наприкінці наступного тижня доповісти перші результати розслідування", - наголосив глава держави.
 
Слід зазначити, що в липні 2016 року на Широколанівському полігоні на Миколаївщині під час стрільб також розірвався 120-мм міномет "Молот." Тоді загинули двоє бійців 57-ї бригади. Слідство не встановило несправності в мінометі, який вибухнув на полігоні. А в Збройних силах стверджували, що міномет зарядили несправною міною.
 
Окрім того, в листопаді 2016 року прогримів вибух міномета "Молот" у селищі Новомиколаївка Донецької області - тоді загинули двоє бійців батальйону "Айдар".
 
У 2017 році троє українських бійців загинули в Авдіївці під час стрільби з цього міномета. Дослідний зразок міномету вирішили доопрацювати.
 
Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман зі своєї сторони заявив, що візьме під свій особистий контроль хід розслідування трагедії під Рівним.
 
Як повідомлялося, вранці 6 липня на полігоні під Рівним розірвало міномет: загинули три хлопці, ще 9 поранено.