Анна Герман у суді розповіла про дзвінок Януковича з вертольота

14:20, 26.06.2018
Анна Герман у суді розповіла про дзвінок Януковича з вертольота

Анна Герман не вважає Януковича винним у державній зраді. Фото KP.UA

Екс-соратниця колишнього президента Віктора Януковича Анна Герман заявила, що не вважає його винним у державній зраді.
 
Про це вона повідомила у вівторок, 26 червня в Оболонському районному суді Києва, куди з'явилася як свідок захисту, пише Lb.
 
"Думаю, що справедливий суд виправдає Януковича! Тому що він тільки хорошого хотів для України. Ви запитайте будь-якого - тоді жилося краще", - сказала вона.
 
Герман також заявила, що не бачила листа Януковича до Путіна з проханням ввести війська і не вірить, що це було можливим.
 
"Я не бачила цього листа. Колись я читала в пресі, що такий лист був. Це було відразу після того, як з'явилася в пресі інформація про лист. І я давала як народний депутат свої коментарі. Я говорила, що я не вірю, що президент України може закликати війська іншої держави в свою державу. Але якщо він так зробив, то я його підтримати в цьому не можу. Я залишаюся на тих же позиціях", - сказала Герман.
 
Крім того, Анна Герман заявила, що Янукович також може домогтися визнання незаконним рішення Верховної ради про його відсторонення з посади, так як в момент голосування він перебував на території України.
 
"Коли поставили на голосування цей законопроект, я зателефонувала Віктору Федоровичу. Оскільки напередодні ввечері він мені дзвонив з вертольота і говорив: "Аню, я виїжджаю на схід України, я хочу об'їздити схід України і поспілкуватися з людьми, я хочу заспокоїти людей". Знаючи, що він у Харкові, я набрала його, це був ранок, він був в цей час в готелі. Це був ранок того дня, коли в Раді відбувалося це голосування... Я кажу - ви знаєте, що у Верховній раді зараз поставили питання про те, що ви покинули країну? А він каже: "Як?". Коли було щось несподіване, він переходив на російську мову, навіть зі мною, хоча зі мною він говорив по-українськи. Він каже: "Ань, ну як, я ж у Харкові! Ти їм скажи, що не можна за це голосувати!", - розповіла Герман.
 
Колишній депутат вважає, що за цей проект голосувати не можна було, що "прийде час і це дасть можливість Януковичу сказати: я до сих пір легітимний".
 
Нагадаємо, лист Януковича до Путіна з'явилося в мережі. Документ датується 1 березня 2014 року, а місцем його написання значиться Ростов-на-Дону.
 
Вдзначимо, народний депутат "Опозиційного блоку" Михайло Добкін раніше заявляв, що колишній президент Віктор Янукович, незважаючи на всі ризики, повинен був залишитися в Україні.