Подання на зняття недоторканості із Вілкула, Колєснікова, Пономарьова та Дунаєва внесуть повторно у серпні

19:00, 21.06.2018
Подання на зняття недоторканості із Вілкула, Колєснікова, Пономарьова та Дунаєва внесуть повторно у серпні

Юрій Луценко у Верховній Раді скаржився на провалену роботу по зняттю недоторканості (фото: Верховна Рада‎)

Генеральний прокурор Юрій Луценко під час емоційного виступу у Верховній Раді заявив, що змушений повторно вносити подання щодо зняття депутатської недоторканості із Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова, Олександра Пономарьова та Сергія Дунаєва наприкінці сепня.

"Я внесу подання по згаданим чотирьом депутатам до ВР, але враховуючи те, що термін роботи добігає кінця до літніх канікул, я змушений це зробити лише в кінці серпня місяця", - зазначив Юрій Луценко.

Голова ГПУ пояснив, що всі чотири подання Генпрокуратури про надання згоди на притягнення депутатів до кримінальної відповідальності не можуть розглядатись на даний момент.

"Мною були внесені подання щодо зняття депутатської недоторканності. Всі терміни і вимоги закону про регламент ВР були зірвані. Ці подання розглядатися не можуть. Інакше вони будуть оскаржені в судовому порядку. А як генпрокурор я на це піти не можу", - заявив Луценко.

Генеральний прокурор фактично звинуватив регламентний комітет у саботажі та порушенні законів.

У відповідь Павло Пинзеник, в.о. голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України, у відповідь заявив, що це Юрій Луценко порушує закони. У чому заключається порушення під час хвилинної репліки депутат не зазначив.

Як повідомляла "УМ", Генеральний прокурор зробив подання на позбавлення депутатської недоторканості із Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова, Олександра Пономарьова та Сергія Дунаєва.