Гройсман остерігається переслідувань з боку правоохоронців-«кришувальників» нелегального бізнесу

12:40, 13.06.2018
Гройсман остерігається переслідувань з боку правоохоронців-«кришувальників» нелегального бізнесу

Володимир Гройсман під час засідання уряду заявив про потенційні загрози для себе (фото: Урядовий портал)

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що проти нього готують провокації окремі правоохоронці, які займаються "кришуванням" нелегального бізнесу.

Про це він заявив під час засідання уряду.

"Я просив би, щоб мене персонально почули сьогодні. Всі ті, хто кришують нелегальний бізнес, всі ті, хто кришують нелегальну контрабанду, нелегальний доступ товарів на українські ринки. Я наголошую, що вони носять сьогодні погони і є чинними працівниками правоохоронної системи", - звернувся Володимир Гройсман.

Він зазначив, що ймовірні переслідування будуть через його позиції щодо припинення "масок-шоу" під час обшуків у бізнес-структурах.

"Я знаю, що ви обговорюєте мої слова, мої позиції з цього приводу і мою непохитність. Я знаю, що ви готуєте провокації проти прем'єр-міністра, уряду і урядовців", - продовжив Прем’єр-міністр.

Він додав, що лише 20-30% справ проти бізнесменів у деяких регіонах є правомірними та законними.

Таку заяву Володимир Гройсман зробив, коли наголошував на необхідності поилення відповідальності правоохоронців за порушення під час обшуків у приватного бізнесу.

Нагадаємо, закон про захист бізнесу від так званих "масок-шоу" набув чинності у грудні 2017 року. Він наклав ряд обмежень на обшуки: обов’язкова присутність адвокатів, заборонан на вилучення техніки тощо.

Водночас Міністерство юстиції України пропонує запровадити персональну майнову відповідальність конкретних правоохоронців за "маски-шоу" - проведення незаконних обшуків, виїмку документів і техніки у підприємців.