У Черкасах породілля продавала немовля за 140 тисяч гривень

09:25, 13.06.2018
У Черкасах породілля продавала немовля за 140 тисяч гривень

Правоохоронці запобігли продажу дитини (фото: Національна поліція)

У Черкасах затримали поблизу пологового будинку 29-річну жінку, яка намагалася продати свою новонароджену дитину за 140 тисяч гривень. 

Про це повідомляє черкаська обласна поліція у вівторок.

За словами заступника начальника департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Національної поліції України Ігоря Малахова, інформація про намір продажу матір’ю новонародженої дитини надійшла до поліції ще у лютому цього року.

За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановили, що 29-річна породілля вже має на вихованні двох малолітніх дітей віком шести та восьми років. Відтак жінка вирішила продати немовля, аби покращити своє матеріальне становище.

«Вона підшукувала клієнтів серед своїх знайомих. Коли жінка знайшла сімейну пару, яка погодилась придбати дитину, породілля домовилась з ними про зустріч. Свою новонароджену дитину мати оцінила у 140 тисяч гривень», - повідомив Ігор Малахов.



Оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, спільно зі слідчими поліції Черкаської області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали жінку поблизу лікарні в момент передачі дитини та отримання коштів.

В поліції кажуть, що тепер дитина перебуває в Черкаській обласній лікарні. Тим часом породіллю затримано в порядку 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення жінці про підозру. Їй загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Своє бажання продати немовля породілля пояснила правоохоронцям тим, що хотіла за ці гроші поставити на ноги двох інших своїх дітей.