Чоловік у Черкасах налагодив поставки сотень «жучків» з Китаю

19:00, 16.05.2018
Чоловік у Черкасах налагодив поставки сотень «жучків» з Китаю

"Жучки" можна було купити в чоловіка на спеціалізованих форумах (фото: СБУ)

У Черкасах співробітники СБУ України блокували контрабандне надходження на територію нашої країни спеціальних технічних засобів отримання інформації, у народі – «жучки» для прослуховування із Китаю.

Як стало відомо «Україні молодій», поставки жучків відбувалися з Китаю.

«Правоохоронці встановили, що місцевий приватний підприємець організував незаконну доставку таких спецзасобів з країн Східної Азії. Контрабандну продукцію він отримував через сервіси міжнародного поштового зв’язку, а клієнтів підшукував на спеціалізованих форумах у мережі інтернет», – інформують в Черкаському обласному управлінні СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували декілька фактів незаконного продажу «жучків», а продавця шпіонської продукції затримали в Черкасах під час отримання чергової «посилки» з таким товаром.

«Під час обшуків за місцем проживання підприємця та в його офісі правоохоронці виявили майже триста одиниць спецзасобів. Вилучену продукцію направлено на експертизу», – розповідають в управлінні СБУ в Черкаській області.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 201 та ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії.

Операція проводилася спільно з управлінням СБУ у Рівненській області та прокуратурою.