Мінохорони здоров’я планує зміни у правилах виписки лікарняних листків

10:43, 16.05.2018
Мінохорони здоров’я планує зміни у правилах виписки лікарняних листків

Лікарняні листи видаватимуть лише після особистого звернення в медичний заклад? (ілюстративне фото)

МІністерство охорони здоров’я анонсувало зміни у правилах виписки "лікарняних" листків, які офіційно підтверджують тимчасову непрацездатність людини.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, пише РБК-Україна.

"Ми зараз міняємо систему виписки лікарняних. Ми плануємо сформувати таку систему, коли відпаде необхідність викликати лікаря в перші дні хвороби для того, щоб отримати лікарняний лист", - пояснив він.

При цьому не уточнюється, як саме будуть реформувати систему виписки лікарняних.

"Це буде серйозне спрощення процедури їх отримання, яка влаштує і роботодавців, і Фонд, і нас. Ми хочемо розвантажити лікаря від необхідності оформлення лікарняного, оскільки це - не питання лікування, а соціальних виплат. Лікар братиме участь в цьому процесі тільки для того, щоб засвідчити факт захворювання ", - пояснив він.

Павло Ковтонюк додав, що над реформою спільно працюють Міністерство охорони здоров’я, Міністерство соціальної політики і Фонд соціального страхування, який виплачує гроші за лікарняним.

Зі змін, про які відомо наразі від Павла Ковтонюка - викликати додому дільничного лікаря, який підтвердить непрацездатність, стане неможливо.