В Україні почали діяти мобільні групи «мисливців» на аліментників

16.05.2018
Мобільні групи з ліквідації заборгованості по аліментах проведуть контрольні перевірки у Тернопільській, Херсонській, Волинській, Закарпатській, Запорізькій, Харківській, Чернівецькій, Полтавській, Миколаївській, Чернігівській областях та в м. Києві, обіцяє заступник міністра юстиції Світлана Глущенко. 
 
За її словами, такі мобільні групи вже рушили по Україні. Пані Глущенко додає, що з початку дії закону щодо посилення відповідальності за сплату аліментів обсяг стягнених коштів з боржників аліментів збільшився в декілька разів.
 
Так, у деяких регіонах сума сплати заборгованості з виплати аліментів зросла  у  понад 15 разів. Зокрема, в Луганській області державним виконавцям удалося стягнути понад 20 млн. грн. аліментів, що в 15,5 раза більше, ніж до початку дії закону. Також, наголосила заступник міністра, у Миколаївській області стягнено 33,5 млн. грн. (в 10 разів більше), у Рівненській — майже 30 млн. грн. (у 6 разів більше).
 
За словами Глущенко, лідерами зі стягнення боргів зі сплати аліментів після початку дії закону є: Дніпропетровська область із сумою стягнення 152,1 млн. грн., Одеська — 103,6 млн. грн. та Полтавська — 73,6 млн. грн.
 
«Такі показники свідчать, що закон працює і започатковані ним нововведення є дієвим мотиватором для недобросовісних батьків сплачувати аліменти на дитину», — наголосила заступник міністра юстиції.
 
Водночас Мін’юст продовжуватиме кампанію з посилення відповідальності за несплату аліментів. Зокрема, найближчим часом Верховною Радою буде прийнято другий пакет законодавчих новацій, які передбачають ще більше посилення тиску на неплатників аліментів.