В Азовському і Чорному морях можуть затримати українських рибалок росіяни

14:30, 16.04.2018

Російські провокатори у відповідь на затримання судна "Норд" можуть затримати  українських рибалок в Азовському і Чорному морях.

 

Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО у понеділок.

 

"Штаб АТО попереджає українських рибалок, які здійснюють рибний промисел в акваторії Азовського моря про можливі провокації з боку Російської Федерації, наслідком яких може стати затримання українських риболовецьких суден", - йдеться в повідомленні.

 

Також у штабі не виключили подібних провокацій і в акваторії Чорного моря.

 

"Ймовірно, основною метою таких дій можуть бути симетричні заходи на затримання Державною прикордонною службою України в акваторії Азовського моря риболовецького судна "Норд", - додали в штабі АТО.

 

Як повідомляла «УМ», 25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник "Норд" під прапором РФ. Судно зареєстроване в окупованому Росією Криму.

 

30 березня суд заарештував судно "Норд" . 2 квітня капітану "Норда" було оголошено підозру за "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї". 11 квітня капітана "Норда" відпустили із забороною їздити в Крим.