Польща скасувала візит ізраїльського міністра через скандал

09:30, 06.02.2018
Польща скасувала візит ізраїльського міністра через скандал

Міністр освіти Ізраїлю Нафталі Беннетт заявив, що Польща скасувала його візит через скандал навколо запропонованого в польському парламенті законопроекту, який забороняє звинувачувати поляків у злочинах, скоєних під час Голокосту.
 
«Кров польських євреїв плаче з землі, і жоден закон не змусить її замовкнути. Уряд Польщі скасував мій візит, тому що я згадав про злочини її народу. Для мене це велика честь», – вказав Беннетт.
 
Нагадаємо: законопроект, запропонований владною партією «Право і справедливість», вимагає штрафів і тюремного ув’язнення терміном до трьох років за намір спробувати приписати в цілому польському народу злочини, які здійснювала нацистська Німеччина впродовж майже шестирічної окупації.
 
Владна партія стверджує, що бореться з використанням таких фраз, як «польські табори смерті», коли йдеться про німецькі концтабори.
 
Законопроект викликав обурення в Ізраїлі. Ізраїль розглядає його як спробу обілити ту роль, яку деякі поляки зіграли у вбивстві євреїв під час Другої світової війни.
 
Нацисти та їхні поплічники систематично вбили шість мільйонів євреїв, знищивши третину світового єврейства під час Другої світової війни.