Росіяни не дозволяють забрати тіло українського воїна, загиблого біля Горлівки

13:33, 28.11.2017
Росіяни не дозволяють забрати тіло українського воїна, загиблого біля Горлівки

Терористи на дозволяють евакуювати тіло українського військового (Serg Marco / Facebook)

Російська сторона Спільного центру з контролю та координації, а також терирористи «ДНР» блокують пошукові роботи в районі населеного пункту Гладосове, де минулого тижня відбувалися бойові зіткнення.

Про це повідомляє прес-центр Штабу АТО.

"Російська сторона СЦКК та ОРДО відмовилися надавати гарантії безпеки із заведенням режиму «Тиша» для проведення робіт з пошуку та евакуації тіла загиблого громадянина України в районі населених пунктів Кадема, Гольмовське, Гладосове та Травневе (Донецької області)", - ідеться в повідомленні військових.

При цьому вони зазначають, що це - чергова провокація, яка суперечить міжнародному праву та Мінським домовленостям.

"У відповіді російської сторони СЦКК та НЗФ ОРДО повідомляється, що пошук та евакуація тіла загиблого громадянина України в районі зазначених населених пунктів "розцінюються як проведення заходів чергової спроби провокацій з боку ЗС України", - пишуть в українському представництві СЦКК.

Як повідомляла "УМ", 23 листопада на Донбасі загинуло 5 українських військовихСергій Шевченко, Олександр Тюменцев, Денис Кривенко та Олександр Сухінін із 16-го батальйону 58-ї бригади загинули поблизу Кримського на Луганщині. Ім’я п’ятого загиблого у "чорний четвер" листопада залишається невідомим. 

Нагадаємо, в період переділу влади між терористами Плотницьким і Корнетом в Луганську, українські військові покращили свої позиції неподалік Горлівки та "Світлодарської дуги".