Загиблого на Світлодарській дузі Миколу Гайдука поховали у Нікополі (фото)

22:03, 16.06.2017
Загиблого на Світлодарській дузі Миколу Гайдука поховали у Нікополі (фото)

Микола Гайдук був кікбоксером, який обрав шлях воїна-захисника.

Старшого солдата, бійця 43-го мотопіхотного батальйону «Патріот» 53-ї бригади Миколу Гайдука поховали з військовими почестями у Нікополі Дніпропетровської області в п’ятницю.

 

Воїн загинув коли заводив своїх бойових побратимів в укриття під час ворожого артилерійського обстрілу поблизу селища Луганське на Світлодарській дузі 13 червня. Микола Гайдук ціною власного життя врятував життя 19-річному бійцю.

 

Про це повідомляє прес-служба Нікопольської міськради.

 

Згідно розпорядження міського голови Нікополя 14, 15 і 16 червня оголошено днями жалоби у місті на знак скорботи за загиблим героєм АТО.

 

 

Як повідомляють у мерії, 42-річний Микола Гайдук за життя був не лише справжнім патріотом, спортсменом (майстер спорту з кікбоксингу), але й активним громадським діячем. Микола Гайдук очолював «Асоціацію учасників бойових дій Нікопольщини».

 

 

На східний фронт спортсмен пішов добровольцем у 2014 році. Після повернення додому займався волонтерством, але згодом підписав контракт із ЗСУ й знову вирушив на передову. Служив за контрактом у 43-му батальйоні.

 

 

Провести Миколу Гайдука в останню путь прийшло багато людей, серед яких – рідні, друзі, знайомі, жителі та керівництво міста, військовослужбовці з АТО, представники громадських організацій Нікопольщини.

 

Панахиду за загиблим нікопольським героєм провів Благочинний Нікополя та району ієромонах Меркурій Скороход.

 

Поховано Героя з військовими почестями на Алеї Слави міського кладовища.

 

У полеглого захисника України залишились мати, брат, дружина та двоє синів.       

 

 

"Він завжди усміхався. Не зміг залишитися осторонь, почав волонтерити - він був патріотом. Не зміг залишитися вдома, повернувся на фронт - він був сильним і сміливим", - згадує про Миколу Гайдука волонтер Дар'я Андрусенко-Якотюк.

 

Рідні, друзі, побратими по службі і навіть незнайомі з Миколою Гайдуком залишають десятки коментарів і історій на його сторінці у Facebook.