Марін Ле Пен відвідувала офіс спонсора терористів Костянтина Малофеєва у Москві

15:06, 25.04.2017
Марін Ле Пен відвідувала офіс спонсора терористів Костянтина Малофеєва у Москві

Марін Ле Пен у Москві.

Колишній ватажок терористів ДНР Ігор Гіркін «Стрєлков» стверджує, що кандидат на посаду президента Франції Марін Ле Пен відвідувала офіс російського мільярдера, Костянтина Малофеєва у Москві в 2013 році.

 

Малофеєв відомий як спонсор  сепаратистів Криму і Донбасу і так званої «русскої весни» у 2014 році.

 

Про це Гіркін повідомив на своїй стоірнці Вконтакте.

 

«Я її якось бачив один раз, коли вона відвідувала офіс Малофеєва у 2013 році. Але не спілкувався», - написав Гіркін, пояснюючи своє ставлення до шансів Ле Пен перемогти після виходу до другого туру президентських перегонів у Франції минулої неділі.

 

На його думку, якщо Марін Ле Пен переможе, вона змушена буде продовжувати ту ж саму політику, яку вели усі її попередники. Мовляв, для Росії її перемога або поразка не матиме жодного значення.

 

Нагадаємо, мільярдер Малофеєв підтримує контакти з європейськими ультраправими політиками. Саме він посприяв Марін Ле Пен отримати кредит у розмірі 2 млн євро від компанії, яка належить російському капіталу в Європі.

 

Колишні підлеглі мільярдера – Олександр Бородай і Ігор Гіркін у 2014 році були призначені на керівні посади у самопроголошеній терористичній ДНР. Через підтримку бойовиків Донбасу Малофеєв потрапив під санкції Євросоюзу, США і Канади.

 

Як повідомляла «УМ», лідером першого туру президентських перегонів у Франції став центрист, глава руху «Вперед» Еммануель Макрон, за якого проголосували 23,86% виборців. Друге місце — за лідеркою ультраправого «Національного фронту» Марін Ле Пен, яку підтримали 21,43% учасників голосування.