Героїв України Володимира Рибака, Юрія Поправка і Юрія Дяковського закатували три роки тому

14:07, 17.04.2017
Героїв України Володимира Рибака, Юрія Поправка і Юрія Дяковського закатували три роки тому

Героїй України Володимир Рибак, Юрій Поправка і Юрій Дяковський.

Депутата Горлівської міськради Володимира Рибака, київського студента Юрія Поправка і львів’янина Юрія Дяковського викрали і жорстоко закатували через їхню патріотичну позицію терористи ДНР у тоді ще окупованому Слов’янську три роки тому.

 

За кілька днів їхні тіла знайшли поруч в річці Казенний Торець біля селища Райгородок Слов’янського району Донецької області з ознаками насильницької смерті.

 

Володимир Рибак, Юрій Поправка і Юрій Дяковський зараховані до числа Героїв Небесної сотні. Згодом, указами Президента від 20 лютого 2015 року всі троє патріотів були посмертно удостоєні звання «Герой України».

 

Нагадаємо, 42-річний депутат Горлівської міськради Володимир Рибак був викрадений  сепаратистами 17 квітня 2014 року за спробу зірвати прапор самопроголошеної ДНР над будівлею мерії і замінити його українським стягом. Після багатогодинних тортур і побиття патріота вбили орієнтовно 18 квітня 2014 року.  

 

Бойовики так і не домоглися від Рибака "каяття за вчинок".

 

Юрія Поправку і Юрія Дяковського затримали сепаратисти у Слов’янську також 17 квітня, коли хлопці приїхали до міста, щоб зібрати інформацію про сепаратистів.

 

За даними слідства, до тортур і вбивства Рибака, Поправка і Дяковського причетні ватажки терористів Ігор Безлер «Бес» і Ігор Гіркін «Стрєлок».

 

«Катували жахливо. Краще ці фото нікому не бачити. Це робили не люди, а звірі. Палили вогнем, різали ножами… Експерти показують — чисто «кавказький почерк». Є два свідки, які бачили, як катували цих людей у будівлі, яку контролюють «зелені чоловічки», що саме вони охороняли кімнату тортур», - писав тоді журналіст і блогер Юрій Бутусов повідомив.

 

20 квітня Гіркін особисто наказав самопроголошеному меру Слов'янська Пономарьову вивезти зі штабу тіло вбитого Рибака.

 

«Я вже писав раніше, і продовжую наполягати на тому, що саме сьогоднішній день, 17 квітня, слід вважати справжнім Днем українського прапора. Сьогоднішній день наповнений Вчинком, наповнений справжнім героїчним змістом. І вкрай символічно, що цей подвиг був здійснений на Донбасі та жителем Донбасу. З історії цього вже не викреслити», - написав у Facebook  журналіст Денис Казанський.