З Донецька прицільно б'ють по Авдіївці: знищено пункт допомоги, є загиблі

22:49, 02.02.2017
З Донецька прицільно б'ють по Авдіївці: знищено пункт допомоги, є загиблі

Авдіївка знову під "Градами". (В'ячеслав Аброськін.)

Бойовики вночі прицільним вогнем обстріляли пункти надання гуманітарної допомоги в Авдіївці, що за кілька кілометрів від окупованого Донецька.

Якщо раніше снаряди потрапляли переважно в "стару" Авдіївку, то зараз вони долітають до нових кварталів міста.

Повідомляють, як мінімум, про двох загиблих.


"Безглузді рашісти тільки жорстко обстріляли Авдіївку. Снаряди прицільно лягли в точки надання гуманітарної допомоги населенню. За попередніми даними у нас від обстрілів 1 людина загинула, 1 поранений. Обстріл триває", - написав керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у в Фейсбук в четвер ввечері.

Він також зазначив, що під обстріл потрапив стадіон у центрі міста, де розташоване наметове містечко і пункти обігріву та школа №2, де був пункт прийому гуманітарної допомоги.

"Біля обстріляної ЗОШ №2 знайшли поранену жінку. Перевезли у лікарню, однак від ран жінка померла. Це вже друга загибла людина в Авдіївці за останню годину", - додав Жебрівський.

Поранення в обличчя також отримав іноземний фотожурналіст, а один зі снарядів потрапив у машину рятувальників з Держслужби з надзвичайних ситуацій і жиьловий будинок.

"Під час обстрілів Авдіївки отримав поранення в живіт начальник 15-ДПРЗ ГУ ДСНС у Донецькій області підполковник служби цивільного захисту Третейкін Дмитро Олександрович, зараз у реанімації. Водій аварійно-рятувального загону Горбань Сергій Володимирович, на привеликий жаль, загинув", - повідомляє керівник ДержНС Микола Чечеткін.

"Пряме попадання у будинок на вул. Молодіжній 19 - перебито газопровід та теплотрасу. За попередньою інформацією, тут людських жертв нема", - уточнив Жебрівський.

Також постраждали приватні житлові будинки місцевих мешканців.



За наявною інформацією, стріляють терористи з житлових кварталів піденно-західної частини Донецька.

Водночас повідомляють про обстріли з різних районів Донецька: о 21:05 в місті прозвучав потужний вибух в районі мотелю.