20 років за проукраїнську позицію: окупанти засудили волонтерку Маргариту Харенко

10:21, 07.04.2024
20 років за проукраїнську позицію: окупанти засудили волонтерку Маргариту Харенко

Окупаційна влада жорстоко розправляється з українськими волонтерами (волонтерка Української Волонтерської Служби з Мелітополя Маргарита Харенко).

Волонтерку Української Волонтерської Служби з Мелітополя Маргариту Харенко, яка на початку повномасштабного вторгнення опинилась у тимчасовій окупації, окупанти засудили на 20 років ув’язнення.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті "Центр національного спротиву".

 

Як зазначається, 9 січня 2023 року росіяни викрали жінку з власного будинку у Мелітополі. 4 квітня 2024 року пресслужба Південного окружного військового суду у російському Ростові повідомила про судове засідання та винесення вироку за статтею 282 КК РФ "екстремізм та тероризм".

 

З цього приводу Українська Волонтерська Служба оприлюднила офіційну заяву щодо незаконного ув’язнення української волонтерки Маргарити Харенко. У ній говориться про те, що Маргариту викрали та неправомірно засуджують за проукраїнську позицію та волонтерську діяльність в тимчасово окупованому Мелітополі без можливості належного захисту.

 

«Ми можемо підозрювати, як відбувають судові процеси в росії щодо українських громадян. Це — явище, позбавлене справедливості та гуманізму. Це — ще один публічний злочин проти громадян України, нашої свободи, мови та права на активну громадянську позицію», – йдеться у заяві УВС. Нажаль, такі випадки є далеко не поодинокими.

 

Тому, якщо у вас є інформація про зниклих та викрадених цивільних осіб у м. Мелітополь та Мелітопольському районі телефонуйте за номером телефону: +380980636147 @Call_centre_vykradeni t.me/vykradeni_melitopol. Або ж діліться інформацією про злочини окупантів чи їх посібником за посиланням.

 

Як повідомляла УМ, терористи Донецька вперше засудили на смерть іноземців які захищали Україну.